En föränderlig värld inom transport och logistik

All transport och logistik handlar i huvudsak om att transportera produkter från en plats till en annan. Många företag är i ett ständigt behov av frakt och det kan ske genom bilar, tåg, flyg eller buss. Logistik betyder styrning, planering och utförande i olika processer, hur varor ska tas emot och hanteras i ett lager.

 

Transportindustrin under ständig utveckling

Utan transport och logistik skulle många företag inte överleva. Med den allt mer digitaliserade världen ställs också tuffare krav på transportindustrin då fler köp sker online och transporterna ökar. Med en ständigt föränderlig värld, har vi ett allt större krav på miljövänliga transporter. Sveriges mål för transporter är de ska vara 70 % fossilfria år 2030. Sverige har inte den kapaciteten än för att förverkliga denna plan. Det är tänkt att större delen av transporterna ska förflyttas från väg till järnväg och sjö. Inför denna utmaning kommer det därför krävas en hel del planering och omstrukturering inom logistiken. Än så länge sker många transporter på vägar. Bilar på ett företag kan med tiden behöva bytas ut men man kan utnyttja den fördelaktiga tjänsten med en professionell bilvärdering och få ett bra pris på sin begagnade företagsbil. Denna unika tjänst kan man utnyttja även som privatperson och alla är välkomna att få sin bil värderad med trygga garantier. Fördelen genom denna unika tjänst, är att man både kan sälja eller köpa en eller flera bilar!

Innovativa lösningar för transport

Att köpa transportbilar kan kosta en hel del både inom ett mindre privatföretag eller en större industri. Lösningen på att spara både pengar och tid är att man med fördel kan leasa transportutrustning och få trygga försäkringar och toppmoderna nya bilar. Processen är ofta snabb och man får en skyddad kreditvärdighet. Man betalar bara en bråkdel av utrustningens värde det blir pengar över till annat. En spännande utveckling på transportmarknaden är att bilmärket Nissan utvecklar självstyrande transportbilar och personbilar. Idag utvecklar man även drönare till att kunna transportera mindre produkter och man kan ta ett så kallat drönarkort. Framtiden kommer att bli spännande med lösningar som kan ta transporter till en helt ny nivå!