Fördelar med att leasa transportutrustning

Du behöver inte alltid köpa din transportutrustning till din lastbil eller annat transportfordon du äger. På samma sätt som du kan privatleasa en bil snabbt och smidigt kan du också leasa den specifika utrustning du behöver. Privatleasing hos Mitsubishi innebär att du kan börja köra en toppmodern bil – helt fri från ägaransvar och där försäkring och vinterdäck ingår. Som du ser kan leasing ha enorma fördelar och det gäller även leasing av utrustning och accessoarer till din lastbil. För att upplysa dig om fördelarna presenteras därför här flera stycken som du inte får missa, vilka är följande:

  • Processen är snabb.
  • Flexibel lösning.
  • Skyddar din kreditvärdighet.
  • Uppgraderar din utrusning enkelt.
  • Sparar pengar.

Topp 5 fördelar med att leasa utrustning

1. Processen är snabb. Väntetiden är mycket kort för att leasa och är vanligtvis också väldigt enkel. Efter ansökan om att leasa utrustning kommer du få ett beslut inom 24 timmar. Denna smidiga process gör att du lättare kan fokusera på det du gör bäst, nämligen din kärnverksamhet i transport och logistik.

2. Flexibel lösning. Möjligheten att leasa transportutrustning gör att du kan matcha betalningar med intäkter. Vissa perioder kan gå sämre än andra och då är möjligheten att leasa istället för att köpa en utmärkt lösning. Dessutom kan det hända att du behöver viss utrustning under en begränsad tid och då är det onödigt att köpa. Du kan dra samma parallell till bilhandel, där det är smartare med privatleasing än bilköp om din ekonomi är begränsad. Det skyddar dig även mot oväntade utgifter som kan komma från skador och slitage.

3. Skyddar din kreditvärdighet. Leasing kommer att vara ett mycket säkrare alternativ eftersom du betalar en bråkdel av utrustningens totala pris. Det lämnar din kreditvärdighet orörd och ger dig mycket mer pengar över för andra eventuella affärer.

4. Uppgraderar din utrusning enkelt. Med leasing blir ett enkelt att uppgradera eller byta ut din utrustning. Om utrustningen uppfyller alla dina förväntningar har du möjlighet att behålla den eller uppgradera till något ännu bättre. Naturligtvis är leasingavtalet tidsbegränsat så du kommer alltid med jämna mellanrum kunna uppgradera dig, något som är svårare om du hade köpt samma utrustning till fullt pris.

5. Sparar pengar. Du kan göra möjliga skattebesparingar beroende på var din huvudverksamhet bedrivs och är registrerad. Kontakta din revisor eller expert på skattefrågor innan du köper din utrustning för att se vilka besparingar du kan göra.

Tveka inte att leasa

Överlag innebär det en stor flexibilitet att leasa din transportutrustning, inte minst en ekonomisk flexibilitet och möjligheten att uppgradera när du behöver det. Din utrustning blir inte lika begränsad av din budget och dina transportfordon får tillgång till bästa möjliga utrustning.