Effektivisera transport och logistik på landsbygden

På landsbygden är transport och logistik viktigt för att bönder ska kunna arbeta produktivt. I själva verket är effektiv transport grundläggande för att kunna driva en ekonomisk verksamhet på landsbygden. Det ser till att bönder kan minska driftkostnaderna, effektivisera odlingen av grödor och öka intäkterna med mindre ansträngning. Till exempel behöver maskiner flyttas mellan olika platser under årets olika säsonger och ibland är avstånden långa. Inte minst måste vissa tunga maskiner vanligtvis transporteras med en lastbil om avståndet är långt.

Investera i moderna lantbruksmaskiner

Du kan själv förbättra lantbrukets transport och logistik genom att investera i moderna lantbruksmaskiner som är anpassade för landsbygdens terräng. På Kellfri.se hittar du prisvärda och svensktillverkade lantbruksmaskiner för alla typer av lantbruk. Kellfri är inte vilken helhetsleverantör som helst, utan har 70 års erfarenhet av branschen och är numera bäst i Norden på att erbjuda produkter till mindre gårdar.

Topp 3 lantbruksmaskiner att köpa

Tre av de viktigaste lantbruksmaskinerna som är värda att investera i är:

1. Traktor – Traktorn är en av de mest mångsidiga maskinerna för lantbruk som du kan använda för plöjning, plantering, utfodring och mycket annat. Utan en traktor blir det svårt att driva ett modernt lantbruk. Hos Kellfri har du en bekväm och prisvärd traktor från Lovol med 50 hästkrafter för endast 209 900 kronor.

2. Gödningsspridare – Det finns flera fördelar med att ha en gödningsspridare eftersom gödsel förbättrar jordens bördighet. Om du har djur som tillbringar mestadelen av tiden på gräset kommer det att samlas mycket gödsel, så det är fördelaktigt att sprida ut detta. Du kommer att spara mycket tid och energi av att använda en gödningsspridare jämfört med att göra jobbet manuellt. Hos Kellfri har du en salt- och gödningsspridare med en 160 liters behållare för din ATV eller fyrhjuling. Omröraren i behållaren ger en jämn utmatning som är perfekt för gödning, fröer, salt med mera. Det är också möjligt att noggrant justera givan med de fyra spridarvingarna. Priset för denna modell är endast 6 790 kronor.

3. Vagn – En vagn kommer du att få mycket användning av för att transportera allt från foder och utrustning till skräp. I likhet med traktorn finns det vagnar i många olika former och storlekar.